AANBOD

Massakachels

Massakachels zijn kachels die opgebouwd zijn met vuurvaste keramische materialen. Het woord “Massa” betekent dan ook dat er veel stenen in verwerkt zitten, en dat we zo een massakachel ontwikkelen van 500 kg tot 2500 kg, of zelfs meer. Het principe van de opbouw is dat er een vuurhaard (vb ORTNER) en een warmte-opslagbuis (KMS) wordt geïnstalleerd, met daarrond een ommanteling die u qua vormgeving en afwerking naar uw smaak en interieur kan aanpassen. Ze worden stuk voor stuk ambachtelijk gebouwd met keramische ombouwmaterialen die u later kan schilderen of die gebouwd worden met speksteen of ander materiaal.

U heeft ook de mogelijkheid om een massakachel aan te sluiten op de centrale verwarming in combinatie met zonnepanelen , indien u hierover meer uitleg wenst komt u best naar onze toonzaal om de mogelijkheden te bekijken. Er zijn vaste modellen verkrijgbaar, maar qua vormgeving kun je eigenlijk alles aanpassen naar de beschikbare oppervlakte. Uiteraard kies je de grootte van de massakachel in functie van de te verwarmen oppervlakte.

Automatische luchttoevoer-regeling

Wanneer je houdt van bedieningscomfort is een automatische luchttoevoer-regeling geen optie meer, maar een noodzaak. Zeer eenvoudig, brandhout in de vuurhaard leggen, aansteken en je hoeft er niet meer naar om te kijken. De ABS luchtregeling van ORTNER doet de rest. Wanneer je enige uren later terug bij de massakachel bent, is de luchttoevoer volledig gesloten en blijft de kachel zeer lang warm. Na 24 u heb je nog een restwarmte van ca 25%, naargelang het type. Met deze optie kun je dus kiezen voor minder gewicht qua kachel, omdat je dus frequenter kunt stoken. Je stookt wanneer je er niet bent, bijvoorbeeld tijdens het werk, shoppen, slapen enz. Bovendien wordt de vuurhaard steeds onder controle gehouden, en geniet je van een extra brandstofbesparing van 10%.

Wist je dat een automatische luchttoevoer-regeling een brandstofbesparing geeft van 10% !

zzzzz

Gezond klimaat

De infrarode stralingswarmte van een massakachel zorgt voor een gezond klimaat in de woning. Ideaal voor CARA patiënten.  De temperatuur over 24u gezien schommelt nauwelijks zodat een weinig aan energie moet toegevoegd worden.

Wist u dat stralingswarmte in huis blijft zelfs als u even een raam opent ?

Een massakachel volledig op maat

Een persoonlijke uitvoering kan volledig op maat uitgevoerd worden. Ons CAD tekenprogramma zorgt voor een perfecte weergave van uw woonkamer.

Vakmanschap, kwaliteit en een goede service staan hier bij ons hoog in het vaandel!

Overtuig u zelf en contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende offerte
Neem contact op