AANBOD

Houtkachels

Houtkachels zijn alleenstaande kachels die heel sober kunnen opgesteld worden. Voor mensen die niet houden van grote uitvoeringen is dit type kachel de oplossing. Ze zijn snel geplaatst en nemen weinig plaats in. Je kan kiezen tussen stalen kachels en gietijzeren kachels, met of zonder warmte-opslag.

Zie je bijvoorbeeld graag een speksteenkachel en ga je niet elke dag stoken, dan neem je best een stalen kachel met een speksteenbekleding. Deze hebben een gewicht van 200-600 kg en geven een nawarmte van 4 tot 10 uur. Ze hebben het voordeel dat de warmte in de woning ’s nachts niet te veel zakt, en dat uw andere verwarming de ochtend nadien niet te veel hoeft bij te verwarmen.

Door de verbrandingslucht langs het keramisch glas naar de brandkamer te brengen blijft het glas nagenoeg altijd proper, bovendien wordt dit opgewarmd tot 350°C zodat de verbrandingstemperatuur in de brandkamer optimaal is. Zuiver, droog brandhout en lucht geven zijn hier van zeer groot belang.

Wist je dat houtkachels +/-1,5 kg hout per uur verbruiken, 7.5 kg per avond of ongeveer 2 m³ hard hout per jaar !

Kies de juiste kachel

Denk goed na over welke kachel er bij u past. Kies uw kachel in functie van de te verwarmen oppervlakte. In een normaal geïsoleerde woning kom je vaak met 7 kw toe. Te zwaar vermogen is helemaal niet nodig, hierdoor ga je de kachel meer niet aansteken dan wel. Kies ook voor een kachel die voldoet aan de wettelijke milieunorm. Ze moeten minimum 75% rendement hebben en een fijn stof waarde van maximaal 40 mg/Nm³. Al onze houtkachels hebben het wettelijk verplichte A of A+ label.

Wist je dat houtkachels 1 kg hout 4 kw in zich heeft. Verbrand dit met een rendement van 80% en je houdt 3.2 kw over!

Onze Merken

In ons gamma hebben we veelal Scandinavische merken. Ze staan bekend om hun zeer goed verbrandingstechniek en eenvoudige bediening.

Vakmanschap, kwaliteit en een goede service staan hier bij ons hoog in het vaandel!

Overtuig u zelf en contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende offerte
Neem contact op